Een heel groeizaam seizoen..

Eerst was er een koud voorjaar, toen werd het warm en vervolgens ging het regenen. Dat zijn nu precies de ingrediënten om een akker te laten ontploffen. Dan gaat het plotseling hard. Zowel met de groenten maar helaas ook met het onkruid. Het lijkt erop dat Linda alles wel onder controle heeft. De courgettes komen op gang en de tomaten planten staan al hoog in de kas.

Ondertussen zijn er alweer nieuwe rabarberplanten op de akker gezet. Die zijn dus voor volgend jaar. De pastinaak doet goed zijn best en de Oost-Indische kers kan gegeten worden. Want ja deze plant doet het heel goed in de salade. Zowel de bloem als het blad. Mocht je van pesto houden? Dan is dit ook zeker een aanrader. Pesto van het Oost-Indische kers blad is heerlijk. Even googelen…dan vind je zo een recept. Het is sowieso een veelzijdige plant. Zet bijv. de bloemen op witte wijn azijn. Doe lekker veel bloemen in een pot. Doe er wat gekneusde zwarte peperkorrels erbij, azijn erover gieten, pot afsluiten en in het donker 4 weken laten staan. Dan kun je de bloemen eruit zeven en heb je een heerlijke oranje azijn voor een geurige vinaigrette.

Er zijn nog heel wat plantjes die op de akker gezet moeten worden. En die zullen weer heerlijke groenten geven over een tijdje. Aan het weer zal het niet liggen. Dat is perfect. Goede temperaturen en zo nu en dan een flinke bui. Daar houden ze wel van.

Elke woensdag en vrijdag staan de kratten weer gevuld en klaar om opgehaald te worden. En wil je nog wat meer? Dan kan dat ook uit het winkeltje van de Kleine Hoeve komen.

En sinds dit jaar kun je ook kruidenplantjes kopen bij Linda. Ze staan buiten het winkeltje op de tafels. Mooie biologische kruiden. Die passen dan weer goed bij de groenten uit de krat.


Linda heeft nog geen echte vakantieplannen. Maar de oogstdeelnemers misschien wel? Als dat zo is dan volgt hier een tip:
Ben je even weg en kun je je groenten niet halen? Laat dan een familielid, je buren of een vriend/vriendin de groenten halen. Spreek dat dan af met Linda zodat zij weet dat iemand anders het van jou tijdelijk overneemt. Dan komt het vast goed.

Wij wensen jullie allemaal een mooie zomer toe. Mochten we nog een mogelijkheid zien om over niet te lange tijd bij elkaar te komen, dan laten we jullie dat op tijd weten. Dan kunnen alle nieuwkomers kennis maken met de andere oogstdeelnemers.

met hartelijke groet
Linda, Kim, Henri, Andrew en Olga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s