…..ondertussen op de Kleine Hoeve

Onze boerin Linda zit niet stil! Tussen alle andere werkzaamheden door bereidt zij het nieuwe teeltseizoen voor. Zaadjes voorkiemen, plantjes kweken en bedden klaarmaken met compost. Zij krijgt daarbij uiteraard hulp van bewoners. En dat alles om straks weer heerlijke groenten van het land te halen voor de Baronieboeren deelnemers. Nu nog steeds haalt Linda boerenkool van het land. En de bloemkolen gaan groeien onder de dichtgevouwen bladeren….

De beesten op de boerderij krijgen ook alle aandacht. Niet alleen van Linda maar ook van de bewoners. Dat is een mooie dagactiviteit voor hen.

Hendrik de haan zoekt zijn kipje, die in de liefdevolle armen van Sandra ligt…..En de vier Black Angus kalveren lopen van de stal naar de wei. Mooie dikke vacht hebben ze. Die kunnen tegen een stootje. De bok doet zich te goed aan het verse stro!

Goedkope arbeiders…De schapen worden door de kassen geleid….daar eten ze het onkruid weg en grazen ze het gras kort. Dat scheelt heel veel werk in het voorjaar. En ze vinden het heerlijk.

Nu ligt er sneeuw op het land…..dus kan er niet veel gebeuren. Maar straks zie je Linda en haar hulpjes weer vol in actie…..zodat er weer lekker verse groenten in de kratten gedaan kunnen worden. Nog even geduld. Voor je het weet is het lente en mogen we elkaar weer ontmoeten. Hou dus vol en blijf gezond met z’n allen.

Een gedachte over “…..ondertussen op de Kleine Hoeve

  1. Wat een mooie foto’s en een leuke tekst! Hoop zelf dit jaar ook weer eens mee te mogen helpen op het land. Door te zien hoe alles groeit en bloeit en de liefdevolle arbeid die hiervoor nodig is heb ik nog meer eerbied voor alle opbrengst. Succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 💪👍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s