Baronieboeren nu ook in Prinsenbeek

Onlangs verscheen onderstaande artikel in de verschillende huis-aan-huis bladen in Breda. De Baronieboeren gaan zich inzetten voor het initiatief van Cisca Smaling. Zij startte in juni haar eigen biologische tuinder bedrijf. Wij zijn blij dat er weer een mooi, nieuw CSA project gestart is in Breda. Lees hieronder hoe je mee kunt doen….

Op 1 juni jongstleden startte tuinderij de Groene Schakel aan de Zanddreef 31b in Prinsenbeek. De tuinderij waar boerin Cisca Smaling de scepter zwaait, werkt vanuit de Permacultuur principes. Kort gezegd is dat “met de natuur meewerken in plaats van tegen.. De Baronieboeren die al in de Haagse Beemden actief zijn, hebben de Tuinderij de Groene Schakel omarmd en helpen mee om het initiatief te realiseren.

Zij zijn op zoek naar nieuwe deelnemers van de Baronieboeren die zich als “meewerkend- of niet meewerkend lid“ op willen geven. Vanaf 1 januari 2020 kun je dan onder leiding van Cisca Smaling meewerken bij de teelt van je eigen groenten en fruit. Of je kunt vanaf mei 2020 je eigen groenten komen oogsten op de tuinderij. Voor een oogstaandeel ben je €260,- per jaar kwijt. Stuur een email naar info@baronieboeren.nl of bel: 0630680451 als je interesse hebt!Breda Olga Moestuin 72 dpi-118

Actief betrokken zijn bij jouw eigen voeding…dat kan bij de Baronieboeren. Lid worden zonder op de akker en in de kas mee te werken kan dus ook. Dan heb je gewoon je eigen oogstaandeel en kun je komen oogsten van mei t/m december op de tuinderij. Niet alleen je eigen oogst meenemen maar ook genieten van de sfeervolle omgeving. De akkers op de tuinderij worden bewerkt door leden/vrijwilligers, zorgvragers ,stagiaires en uiteraard boerin Cisca. Want de Groene Schakel levert ook dagactiviteiten voor mensen met een beperking.

De Baronieboeren zorgen samen met de Groene Schakel voor een feestelijke seizoen opening. En verder worden er door het jaar heen mogelijk workshops aangeboden die enige relatie hebben met de tuinderij. Eén maal per jaar wordt er een oogstfeest georganiseerd op de tuinderij.IMG_7707

Voel je je aangesproken en lijkt je dit wat? Wil je weten waar je eten vandaan komt? Word dan lid en doe mee. Heb je nog vragen? Voor alle nodige informatie kun je contact opnemen met de Baronieboeren. Stuur een email naar info@baronieboeren.nl  of bel: 0630680451. Wij zorgen dat je antwoord krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s